Bemutatkozás

A PTE TTK Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék a Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Karán működik 1996 óta. Tanszékünk részt vesz a Pécsi Tudományegyetemen folyó oktatásban és kutatásban.

Oktatási feladatai közé tartozik a Természettudományi Kar és az Általános Orvostudományi Kar szakjai számára az Általános Orvostudományi Kar Bioanalitikai Intézetével közösen az analitikai kémia, műszeres analitika, kemometria, környezeti kémia, bioanalitika, valamint számos kötelezõen és szabadon választható kurzus oktatásának biztosítása.

A kutatási területek a modern elválasztástechnikai módszerek fejlesztése, a környezeti kémiai alkalmazások, a bioanalitika alkalmazása témakörökhöz csoportosíthatók.

A rendelkezésre álló nagyműszerekkel nemzetközi szintű oktatási és kutatási feladatokat lát el európai szintű és hazai konzorciumokban és pályázatokban.

Az Analitikai Kémia Tanszék oktatói részt vesznek a Pécsi Tudományegyetem Kémia Doktori Iskolája keretében folyó PhD képzésben.

Az Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék és a Bioanalitikai Intézet munkáját bemutató - jelszóval védett - adatok itt letölthetők (jelszó a tanszék munkatársaitól beszerezhető).

Címünk:
Pécsi Tudományegyetem - Természettudományi Kar,
Analitikai és Környezeti Kémia Tanszék
7624 Pécs, Ifjúság útja 6.
Tel: +36-72-501518
Fax: +36-72-501518
E-mail: kemiaint [k] gamma [p] ttk [p] pte [p] hu